Vilt van Eef

           

 Viltdag 'Schilderij van wol- Viltpaneel'


We vilten op deze dag een schilderij van wol van ongeveer 1.00 x 70 cm.  We wrijven, rollen, gooien en kneden de schapenwol. Dit vergt wel een stevige lichamelijke arbeid.
We gebruiken daarvoor diverse soorten schapenwol en zijdesoorten, zowel dierlijk als plantaardig.
Hiervoor leer ik je verschillende vilttechnieken. We experimenteren met alle mooie natuurlijke kleuren schapenwol, naaldvilt, plantaardige vezels en zijde. Daarna maken we er een samenhangend geheel van met water en zeep.
Je leert op deze dag dus ook de basis van het nat vilten als je die nog niet beheerst. We maken een proeflapje en gaan daarna aan de slag met het grote werkstuk. Je gaat dan met een prachtige lap vilt naar huis. Je kunt de viltlap naar eigen wens laten inlijsten, opspannen of zelf om een schilderijdoek spannen.

Meenemen:

Je brengt je eigen lunch mee.  Evelien zorgt voor iets lekkers bij de koffie en thee  en voor soep bij je lunch

Het is fijn als je zelf een grote handdoek meebrengt en eventueel een keukenschort voor alle nattigheid. Hele wijde of loshangende kleding zijn lastig bij het vilten.

Van die dingen:

Wanneer:   zaterdag 28 mei
Hoe laat:     9.30 - 17.00 uur.
Waar:         Oldskoel,  Grote sloot 116a in  Burgerbrug (NH)
Aantal deelnemers: maximaal 4       
kosten: €215,- pp  inclusief materiaal

voor opgave of meer informatie van Evelien,  kunt u het aanmeldformulier invullen, 
dit is te vinden bovenaan de pagina.

VILTLES     individuele of groepslessen op afspraak

  

Tijdens deze individuele viltlessen werken we met diverse soorten wol en vezels. Er zijn er diverse mogelijkheden : 

Ik leer je de beginselen van het natvilten of droogvilten. 

Je kunt al vilten maar je wil je viltvaardigheden uitbreiden.

Je komt zelf met een idee of verzoek en daarmee gaan we aan de slag. Locatie : Ontmoetingscentrum Oldskoel, Grote sloot 116A in Burgerbrug

Kosten 45 euro per les van 2,5-3 uur.Misschien goed om te weten: Mijn atelier is niet geschikt om vachten te vilten. Er zijn in Noord Holland andere viltsters die graag met vachten werken, o.a. Annalies van Eerde van www.zachtaardig.nl  Haar atelier is in Nes aan de Amstel.  Of bij Angreth Groot in Haringhuizen(NH) van www.wolidee.nlReacties van cursisten over de viltcursus en viltdag van Evelien:


  • Renske:  "Ik vond de viltcursus geweldig! Ik wist niet dat er zoveel mogelijkheden waren met deze techniek.... na het leren van de basis hebben we de mooiste dingen kunnen maken. Lekker actief aan de slag in het gezellige gebouw van OldSkoel. Een aanrader!"
  • Anneke: "Ik vond het heel erg leuk en goed verzorgd. Ik stond ervan te kijken wat je kunt maken. De sjaal die ik op de cursus heb gemaakt is een groot succes. Ik vond het voor herhaling vatbaar!"
  • Sandra: "Ik heb een cursus vilten bij Evelien gevolgd en ben super enthousiast. In 5 lessen leer je eerst de basistechnieken, daarna mag je zelf je eigen creaties maken. Evelien begeleidt alles erg enthousiast en vakkundig. Een echte aanrader deze cursus en daarna kun je lekker zelf aan de slag."
  • Over een Viltdag bij Evelien

  • Renske: "Samen met mijn moeder en zus heb ik een dag workshop vilten gedaan bij Vilt van Eef. Het was een super gezellige en goed verzorgde workshop waarin we alle drie hele mooie dingen hebben kunnen vilten. Evelien zorgt er met haar prettige instructies voor dat je meteen lekker aan de slag kunt."
  • Manon: "We hebben tijdens onze reünie met 5 vrouwen zijden sjaals gevilt. Zonder viltervaring maak je een unieke en schitterende sjaal en het is ook nog eens heel gezellig om met een groepje te doen. Evelien had oog voor iedereen en kon ons goed instrueren. Zeker voor herhaling vatbaar."


 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 


 


 

Kaart